Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Η Αποκριά του Ν. Γύζη»



Το «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου- Ευταξία» επ’ ευκαιρία των εορτών των Απόκρεων, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα:

«Η Αποκριά του Ν. Γύζη»

Το πρόγραμμα, επικεντρώνεται στον εξαιρετικό πίνακα του γνωστού μεγάλου έλληνα ζωγράφου της λεγόμενης Σχολής του Μονάχου με θέμα την Αποκριά. Σε αυτόν τον πίνακα παρουσιάζεται με θαυμαστό τρόπο μία σκηνή με την εισβολή των μασκαράδων σε ένα λαϊκό σπίτι, όπου η οικογένεια γιορτάζει την αποκριά την εποχή που ο Όθων ήταν ο ανώτατος άρχων της Χώρας .

Το πρόγραμμα, που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ξεκινήσει στις 13 Φεβρουαρίου και θα επαναληφθεί στις 14, 20, 21, 27, 28 Φεβρουαρίου και 6, 7, 13, 14 και 15 Μαρτίου 2013. Θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 2 μμ και θα έχει διάρκεια δύο ωρών.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό του Μουσείου καλό θα ήταν τα Σχολεία, ή μεμονωμένα άτομα, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ειδικό αυτό πρόγραμμα να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 210-3231168 και 210-3256756 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση mveathen@otenet.gr.

Το Ειδικό πρόγραμμα οργανώθηκε και υλοποιείται από τις κ. κ. Κατερίνα Γρηγοριάδη και Ζωή Λυμπεροπούλου.

Λεπτομέρεια από τον πίνακα του Ν. Γκύζη, δάνειο από το Bayerisches Nationalmuseum.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου