Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Μαθαίνω το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών»


Το «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ιδρυμα Βούρου-Ευταξία» οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Σχολεία με τίτλο «Μαθαίνω το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών».

Ο σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν μέσα από την περιήγηση, την ιστορία, τα εκθέματα και τις σημαντικές στιγμές για τη χρήση του κτιρίου από τότε που χτίστηκε έως σήμερα.

Το πρόγραμμα, που γίνεται για τα παιδιά του Δημοτικού εμπλουτίζεται με διαδραστικό παιχνίδι .

Το πρόγραμμα για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου ενισχύεται με ερωτηματολόγιο, που βοηθά στην ευκολότερη κατανόηση των μηνυμάτων που προέρχονται από την επίσκεψή στο Μουσείο.

Ο κατάλογος με τις απαντήσεις των ερωτήσεων,  που δίδονται στους καθηγητές ,θα βοηθήσουν στην συνέχιση της επίσκεψης των μαθητών στο Μουσείο ως την αίθουσα διδασκαλίας.

Ο σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου μας είναι, τα παιδιά που θα επισκεφθούν το Μουσείο, να κατανοήσουν το ιστορικό πλαίσιο και τον ρόλο που έπαιξε η Αθήνα ως πρωτεύουσα του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού Κράτους τον 19ο αιώνα.

Η ευαισθητοποίηση, που επιδιώκουμε , θα οδηγήσει τους μικρούς φίλους μας στην αναζήτηση και περισσοτέρων πληροφοριών σε βιβλία, εγκυκλοπαίδειες και διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ιστορία της πόλεως , τις ομορφιές και τις αξίες της με αποτέλεσμα να μάθουν να την σέβονται και να την αγαπούν.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά από εθελοντές.

Το Πρόγραμμα για το Δημοτικό οργανώθηκε από τις κ.κ. Γρηγοριάδη Κατερίνα και Λυμπεροπούλου Ζωή και πραγματοποιείται από τις κ.κ. Γρηγοριάδη Κατερίνα, Λυμπεροπούλου Ζωή, Δαμιανίδου Πηνελόπη και Κλειδοπούλου Ιωάννα.

Το Πρόγραμμα για το Γυμνάσιο και το Λύκειο οργανώθηκε και υλοποιείται από την εθελόντρια κ . Μαριλίζα Αναστάσιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου