Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Γνωρίστε ΤΩΡΑ το Μεσολόγγι μέσα από την Τέχνη

Το «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία»«Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ» και ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Παν. Κατσούλης, οργανώνουν έκθεση για την ιστορική πόλη με θέμα:

«Γνωρίστε ΤΩΡΑ το Μεσολόγγι μέσα από την Τέχνη».

Στην έκθεση συμμετέχει πλειάδα ελλήνων καλλιτεχνών του σύγχρονου πολιτισμικού γίγνεσθαι. Εξήντα καταξιωμένοι χαράκτες και ζωγράφοι παρουσιάζουν μέσα από τη δική τους οπτική γωνία το δομημένο και φυσικό περιβάλλον του Μεσολογγίου καθώς και προσωπογραφίες σημαντικών προσώπων. Η έκθεση πλαισιώνεται και από γλυπτά γνωστών καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από το κάλος και την ιστορία.

Πρόκειται για μια πλούσια έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής στον ιστορικό και επιβλητικό χώρο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών. Κοινό θέμα και πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες αποτέλεσε το Μεσολόγγι. Η διαφορετικότητά του κάθε έργου, το καθιστά ξεχωριστό και έγκειται στο ότι οι καλλιτέχνες εκφράστηκαν δημιουργώντας έναν προσωπικό τόνο, ένα προσωπικό ιδίωμα. Τα τοπία τους είναι εμπνευσμένα από την όμορφη Ελληνική φύση.

Η έκθεση, που ανοίγει  τις πύλες της στο κοινό την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, θα λειτουργεί στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών από τις 18 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 25
Ιανουαρίου 2014, τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου:

Δευτέρα - Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 09:00 έως 19:00 Σάββατο
και Κυριακή: 11.00 έως 19.00
Την Τρίτη το Μουσείο παραμένει κλειστό.

Την έκθεση επιμελήθηκε η Ιστορικός της Τέχνης κ. Μαράη Γεωργούση.
Τοποθέτηση έργων: Γιώργος Μαστρογιάννης, Συντηρητής Έργων Τέχνης
Φωτισμός: Ανδρέας Σπύρου, Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Μουσείου


Kωστής Γεωργίου, Bridge, λάδι σε καμβά, 2009


Βάσω Κατράκη, Λιμνοθάλασσα, ξυλογραφία, 1949Γιάννης Αδαμάκης, Πελάδες, ακρυλικά σε καμβά, 2006Θανάσης Mακρής, Από το Μεσολόγγι, λάδι σε ξύλο, 2008
Θεόδωρος Βρυζάκης, Η Έξοδος του Μεσολογγίου, λιθογραφία, 1856


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου