Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Έκθεση του εικαστικού Κώστα Σπυρόπουλου με τίτλο «Αστικοί Υπαινιγμοί και άλλοι…»

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα  Βούρου-Ευταξία  παρουσιάζει από  τις 16 Δεκεμβρίου 2015 την έκθεση του εικαστικού και γιατρού Κώστα Σπυρόπουλου  με τίτλο «Αστικοί Υπαινιγμοί και άλλοι…». Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί 7μ.μ. στις αίθουσες περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου, Παπαρρηγοπούλου7.
   Μέσα από 68 έργα ζωγραφικής και κατασκευές, ο καθηγητής μας ξεναγεί στο δικό του  καλλιτεχνικό σύμπαν και μας καλεί να δούμε την πόλη μας ως παλίμψηστο, όχι μόνο ιστορικών περιόδων, αλλά και επιδράσεων, όπως της διαφήμισης, των media, της ποπ αρτ κουλτούρας κ.α
   Με ένα αδιόρατο ειρωνικό χιούμορ προσεγγίζει την Αθήνα ως τόπο, όπως και τους ανθρώπους της, αντανακλώντας την αγωνιώδη προσπάθεια εκσυγχρονισμού μέσα από την υπερκατανάλωση. Ακριβά αυτοκίνητα, φωτεινοί σηματοδότες, διαφημιστικές επιγραφές αναμοχλεύονται  με αρχαίους αγαλματικούς τύπους ,όπως τη  Νίκη του Παιωνίου, την Αφροδίτη της Μήλου, που εξακολουθούν σε πείσμα της εξέλιξης να επαναφέρουν στη μνήμη την πόλη  με το αρχαίο και βυζαντινό παρελθόν της.
   Η καθημερινότητα της  Αθήνας απεικονίζεται εξπρεσιονιστικά  και  μερικές φορές ονειρικά, σχεδόν σουρεαλιστικά, καθώς  το σύγχρονο  συναντά το παρελθόν. Γενικά παρουσιάζεται η κοινωνία της πρωτεύουσας που προσπαθεί να προσαρμοσθεί στην παγκοσμιοποιημένη  καθημερινότητα.
   Ο Κώστας Σπυρόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα , το οποίο παντρεύει την Τέχνη με την Επιστήμη δεν θα μπορούσε παρά να γεννά πρωτοπορία.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 Δεκεμβρίου 2015 ως τις 17 Ιανουαρίου 2016
Καθημερινά (εκτός Τρίτης) 9π.μ. με 4μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. με 3μ.μ.
Ελεύθερη είσοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου