Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Δελτίο Τύπου Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

  
Το «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία» σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2016. Για τον φετινό εορτασμό, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων έχει επιλέξει ως θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία», επαναφέροντας την συζήτηση για την σύνδεση των Μουσείων με τον πολιτιστικό χώρο που τα περιβάλλει.
Ανταποκρινόμενοι και φέτος στο κάλεσμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, την Τετάρτη, 18 Μαίου 2016, το Μουσείο ανοίγει τις πύλες του σε μια σειρά δράσεων, τις οποίες μπορεί ο καθένας και η καθεμία να παρακολουθήσει δωρεάν.
Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τις 12 έως 2μμ, με πρόγραμμα για τα παιδιά που περιλαμβάνει ξενάγηση στο διαδραστικό έκθεμα του Μουσείου, δηλαδή τη μακέτα της Αθήνας του 1842. Οι μικροί επισκέπτες θα μπορέσουν να ξεναγηθούν και να συζητήσουν με το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου για τις αλλαγές στις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, εστιάζοντας στις παιδαγωγικές απαιτήσεις της ηλικίας τους.
Κέντρο των δράσεων για εφήβους και ενήλικες, από τις 2μμ έως 5μμ, θα αποτελέσει το πρόπλασμα της Αθήνας του 1842, έργο του Ιωάννη Τραυλού. Εκεί θα γίνεται ξενάγηση σε τέσσερις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας.
Στις 7μ.μ. ο κ. Γεωργακόπουλος (καθηγητής ιστορικός , ερευνητής , Δρ. πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ, αρχιτέκτονας , αρχαιολόγος , γλωσσολόγος , τ. Πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ) θα παραχωρήσει διάλεξη με τίτλο «Η Μικρασία των Ελλήνων» στο Μουσείο ( Παπαρρηγοπούλου 7).
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις μας και να επισκεφθείτε το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.
(Οδός Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου