Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ: VR περιήγηση για παιδιά 

ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ:
Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών βρίσκεται δίπλα
στα παιδιά του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος
την Πέμπτη 7 Ιουνίου

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, ακολουθώντας τη δέσμευση του για εξωστρέφεια και προσβασιμότητα,  αφήνει την Πλατεία Κλαυθμώνος και «μετακομίζει» για μία ημέρα στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, υλοποιώντας μια πρωτοπόρο κοινωνική και πολιτιστική δράση.
Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών σε συνεργασία με το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, θα βρεθεί δίπλα στα παιδιά του Ιδρύματος με σκοπό να τους προσφέρει μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία, χωρίς όρια και κοινωνικούς περιορισμούς.
Μέσω Γυαλιών Εικονικής Πραγματικότητας και μιας ειδικά διαμορφωμένης ψηφιακής περιήγησης  (VR tour),  η επίσκεψη στο Μουσείο γίνεται πιο εύκολη από ποτέ!
Τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και να εκπαιδευτούν διαδραστικά γύρω από την νεότερη ελληνική ιστορία αλλά και την ιστορία της εξέλιξης της πόλης των Αθηνών, να περιηγηθούν εικονικά στους χώρους του Μουσείου και να δουν «από κοντά» έργα τέχνης και εκθέματα από την μόνιμη έκθεση του Μουσείου.
Μέσω της δράσης «Εικονικό Μουσείο και Προσβασιμότητα», τα παιδιά θα γνωρίσουν ακόμη καλύτερα την τεχνολογία και τις ευκαιρίες που αυτή προσφέρει στην παροχή νέων, πρωτόγνωρων εμπειριών αλλά και στη δημιουργία ενός εντελώς νέου κοινωνικού δικτύου, το οποίο δεν γνωρίζει όρια και παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλες και σε όλους.Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση:
Η δράση «Εικονικό Μουσείο και Προσβασιμότητα» απευθύνεται σε ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν φυσικά το Μουσείο για λόγους απόστασης, κινητικούς, οικονομικούς ή και μακροχρόνιας παραμονής σε φροντίδες υγείας και κοινωνικών υποδομών.

Η υλοποίηση της δράσης έγινε με την πολύτιμη συνεισφορά των εθελοντών του Μουσείου και προσφέρεται εντελώς δωρεάν. Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Μουσείου, καλείται κάθε φορέας που ενδιαφέρεται να γίνει αποδέκτης της δράσης, να επικοινωνήσει με το Μουσείο στο τηλέφωνο 210 323 1397.ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου