Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Ξενάγηση από τον Αλέξανδρο Βάλβη στη έκθεση έργων του «Σωτήριου Μίχου , 1936-2010»

Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία

Έκθεση με έργα του εικαστικού «Σωτηρίου Μίχου 1936-2010»

Σας πληροφορούμε ότι ο εικαστικός Αλέξανδρος Βάλβης θα πραγματοποιήσει ξενάγηση στην έκθεση το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, στις 11:30-12:30 και 13:00-14:00.


Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών –Ίδρυμα Βούρου Ευταξία, παρουσιάζει την έκθεση έργων του «Σωτήριου Μίχου , 1936-2010», με τη συμμετοχή και την επιμέλεια του εικαστικού Αλέξανδρου Βάλβη. Τα εγκαίνια θα γίνουν την προσεχή Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 7μ.μ.

Μυημένοι στη Τέχνη και μη θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν το σύμπαν του πολυσχιδούς καλλιτέχνη. Μέσα από τα έργα του δημιουργού, το κοινό θα αναγνωρίσει το παιχνίδισμα με το φως, ενώ στον πειραματισμό του θα εντοπίσει το περιβάλλον παιδευτικής εκκόλαψης του καλλιτέχνη, την Γερμανία.

Οι αφαιρετικές ακουαρέλες του αποκαλύπτουν το καλλιτεχνικό του «βάπτισμα» από το δάσκαλό του Κωνσταντίνο Ρωμανίδη. Οι μορφές στα σχέδιά του μαρτυρούν τη θητεία του ως καθηγητή στο τμήμα των Κατασκευών στην Κρατική Ακαδημία Εικαστικών Τεχνών της Στουτγάρδης. Οι συνθέσεις του αποπνέουν ισορροπία και δεξιότητα που αποδεικνύει και το γεγονός ότι υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βασικών Αρχών της Αρχιτεκτονικής. Ο Σ.Μίχος, πρωτοπόρος του papier collés στην Ελλάδα, με τις μάσκες του ανακαλεί συνειρμικά τις παραστάσεις κάθε Έλληνα καθώς παραπέμπουν στο νεκρικό προσωπείο του Αγαμέμνονα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Αλέξανδρος Βάλβης, ως πνευματικός απόγονός του συνομιλεί με τα έργα του μέσα από μια εγκατάσταση, έναν λαβύρινθο από φωτογραφίες.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 8 Νοεμβρίου.


Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (οδός Ι.Παπαρρηγοπούλου αρ.5-7, Αθήνα)

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα- Παρασκευή : 09.00-16.00,
Σάββατο και Κυριακή : 10.00-15.00
Τρίτη κλειστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου