Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη του Δημάρχου του Düsseldorf και της Κυρίας Thomas Geisel στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

   Ο Δήμαρχος του Düsseldorf και η Κυρία Thomas Geisel, συνοδευόμενοι υπό του Γεν. Προεξένου της Ελλάδος στην ωραία πρωτεύουσα της Βορείου Ρηνανίας - Βεσταφαλίας κ. Γρηγορίου Δελαβέκουρα και της εκλεκτής φίλης, Διευθυντρίας του φίλου Μουσείου της Πόλεως (Stadtmuseum) Düsseldorf, Dr. Susanne Anna, επεσκέφθησαν στις 6 Νοεμβρίου 2015 το Μουσείο μας, παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Αθηναίων, κ. Γεωργίου Καμίνη, και της εξαίρετης φίλης κ. Μελίνας Δασκαλάκη, Δημοτ. Συμβούλου του Δήμου Αθηναίων.
   Κατά την επίσκεψη αυτή, ο Σύλλογος των Αθηναίων (εορτάζων εφέτος τα 150 από της συστάσεώς του) απένειμε, διά του Προέδρου του κ. Ελευθερίου Σκιαδά, εκλεκτού φίλου συνεργάτου του Μουσείου μας, το Χρυσούν Μετάλλιό του. Εντός του 2016 το Μουσείο μας θα φιλοξενήσει φωτογραφική έκθεση της υπέροχης αυτής Πόλεως της Γερμανίας. Ιδού μερικές φωτογραφίες της εξόχως τιμητικής αυτής επισκέψεως.Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία κ. Αντώνιος Γ. Βογιατζής υποδέχεται τον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel.


Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος Καμίνης, η Δημ. Σύμβουλος Αθηναίων κ. Μελίνα Δασκαλάκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία κ. Αντώνιος Γ. Βογιατζής και ο Δήμαρχος του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel.


Ο Δήμαρχος του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel, το μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία κ. Στράτης Στρατήγης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς.


Ο Δήμαρχος του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel και η Διευθύντρια του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία κ. Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη.


 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία κ. Αντώνιος Γ. Βογιατζής  ξεναγεί τον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel, συνοδευόμενο υπό του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γεώργιου Καμίνη στο Μουσείο.


Ο Δήμαρχος του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel επεξεργάζεται το τάβλι του αοιδίμου  Βασιλέως Όθωνος Α’ της Ελλάδος, από τα εκθέματα του Μουσείου.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία κ. Αντώνιος Γ. Βογιατζής εξηγεί στον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel την ιστορία του γραφείου του Κόμητος Armansperg, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γεώργιου Καμίνη, της Διευθύντριας του Stadtmuseum του Düsseldorf κ. Susanne Anna, του Προέδρου του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελ. Σκιαδά και του μέλους του Δ.Σ. του Μουσείου κ Στράτη Στρατήγη.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία κ. Α. Γ. Βογιατζής εξηγεί την ιστορία του πρώτου Συντάγματος (1844) του Ελευθέρου Ελληνικού Κράτους στους  δημάρχους Düsseldorf  κ. Th. Geisel και Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Α. Γ. Βογιατζής ξεναγεί τους υψηλούς προσκεκλημένους του Μουσείου στην τραπεζαρία του Α’ Ανακτόρου της συγχρόνου Ελλάδος.


Το μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Στράτης Στρατήγης εξηγεί στους δημάρχους Düsseldorf  κ. Th. Geisel και Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη και στην Διευθύντρια του Stadtmuseum του Düsseldorf κ. Susanne Anna την ιστορία της Επαναστάσεως της Γ’ Σεπτεμβρίου 1843, κάτω από το πρωτότυπο του γνωστού πίνακος.


Ο Δήμαρχος του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel βλέπει τη συλλογή των πρώτων νομισμάτων του Ελευθέρου Ελληνικού Κράτους του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κ. Α. Γ. Βογιατζής επιδεικνύει στον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel τα σερβίτσια της πρώτης βασιλικής οικογενείας της Ελλάδος.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Α. Γ. Βογιατζής αναφέρει στον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel την ιστορία του αειμνήστου Σταματίου Δεκόζη-Βούρου εμπρός στα πορτραίτα εκείνου και της συζύγου του.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθέριος Σκιαδάς συνομιλεί με το Δήμαρχο των Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη.


Ο  Δήμαρχος του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel θαυμάζει τον πίνακα του  Montfort «Έλληνες Πειρατές».


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Α. Γ. Βογιατζής ξεναγεί τον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel στην Αίθουσα Σωτηρίου και Κικής Παπαστράτου.


Η Κική Παπαστράτου, έργο του Παύλου Μαθιόπουλου.


Ο  Δήμαρχος του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel ακούει την ιστορία του πρώτου πιάνου με ουρά που ήρθε στην Αθήνα το 1879.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Α. Γ. Βογιατζής ξεναγεί τον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel στην αίθουσα της αειμνήστου Εύης Ζήση-Μελά, μπροστά στις φωτογραφίες Εκείνης και των μελών της οικογενείας Κανέλλου Κανελλοπούλου.


Η Διευθύντρια του Μουσείου κ. Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη ξεναγεί τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη στην έκθεση Σωτηρίου Μίχου που φιλοξενούσε το Μουσείο.


Ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στο Düsseldorf κ. Γρηγόριος Δελαβέκουρας και ο Δήμαρχος του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel θαυμάζουν έργο του Σωτηρίου Μίχου, από τα εκθέματα της εκθέσεώς του στο Μουσείο.


Η Διευθύντρια του Stadtmuseum του Düsseldorf κ. Susanne Anna, ο Δήμαρχος του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Α. Γ. Βογιατζής, συζητούν.


Εξ αριστερών προς τα δεξιά  ο Γεν. Γραμματέας και Ταμίας του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία κ. Επαμεινώνδας Παπαηλιού, η Σύμβουλος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Μαρία-Ρέα Αθ. Τσούτσου, η Διευθύντρια του Μουσείου κ. Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, παρακολουθούν την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου του Συλλόγου των Αθηναίων στον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Th. Geisel. Στο βάθος το εκλεκτό στέλεχος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κ. Ανδρέας Σπύρου.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Α. Γ. Βογιατζής προσφωνών τον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Th. Geisel προ της απονομής σε Αυτόν του Χρυσού Μεταλλίου του Συλλόγου των Αθηναίων στην Αίθουσα του Θρόνου του Α’ Ανακτόρου της Ελλάδος.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελ. Σκιαδάς απονέμει στον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Thomas Geisel το Χρυσούν Μετάλλιο του Συλλόγου των Αθηναίων. Αριστερά ο Β’ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ Δημήτριος Τούκας.


Το Χρυσούν Μετάλλιο του Συλλόγου των Αθηναίων, που εορτάζει εφέτος τα 150 χρόνια από της ιδρύσεώς του.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Α. Γ. Βογιατζής συγχαίρει τον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Th. Geisel για την προς αυτόν απονομή του Χρυσού Μεταλλίου του Συλλόγου των Αθηναίων, υπό το βλέμμα του Β’ Αντιπροέδρου του Συλλόγου των Αθηναίων κ Δ. Τούκα.


Ο  Δήμαρχος του Düsseldorf  κ. Th. Geisel επιδίδει στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Α. Γ. Βογιατζή τα δώρα του, την ιστορία της Πόλεως του Düsseldorf και ένα θαυμάσιο φωτογραφικό άλμπουμ της Πόλεως του Düsseldorf, υπό τα βλέμματα του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη και του Προέδρου του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελ. Σκιαδά.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Α. Γ. Βογιατζής επιδίδει στον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Th. Geisel το αντίδωρον του Μουσείου προς αυτόν, το βιβλίο «Πέλματα Αγαλμάτων» -που περιέχει φωτογραφημένη όλη τη σύγχρονη Πόλη των Αθηνών- (του Στ. Σκοπελίτη, έκδοση του Μουσείου) υπό τα βλέμματα της Διευθύντριας του Stadtmuseum του Düsseldorf κ. Susanne Anna, της μόλις διακρινομένης Δημ. Συμβούλου Αθηναίων κ. Μελίνας Δασκαλάκη, της Γραμματέως του Τμήματος Ιστορικών και Αρχειακών Μελετών του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κ Βασιλικής Μαντζώρου, των: Γεν. Γραμματέως Πτεράρχου εν αποστρατία κ. Εμμανουήλ Καρανίκα, του Β’ Αντιπροέδρου κ. Δ. Τούκα, του Προέδρου του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελ. Σκιαδά, και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη.


Ο  Δήμαρχος του Düsseldorf  κ. Th. Geisel επιδίδει στον Πρόεδρο του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελ. Σκιαδά το προς τον Σύλλογον δώρον του, υπό τα βλέμματα του Γεν. Γραμματέως του Συλλόγου των Αθηναίων Πτεράρχου εν αποστρατία κ. Εμμ. Καρανίκα και του Β’ Αντιπροέδρου του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Δημ. Τούκα.


Αναμνηστική φωτογραφία στην Αίθουσα του Θρόνου του Α’ Ανακτόρου της Ελλάδος. Διακρίνονται εξ’ αριστερών προς τα δεξιά η κ. Μελίνα Δασκαλάκη, ο κ. Εμμανουήλ Καρανίκας, ο κ. Δημήτριος Τούκας, η κ. Susanne Anna, ο κ. Γεώργιος Καμίνης, ο κ. Στράτης Στρατήγης, η κ. Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη και ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στο Düsseldorf κ. Γρηγόριος Δελαβέκουρας.


Συνομιλία του Δημάρχου του Düsseldorf  κ. Th. Geisel με τον κ. Ελ. Σκιαδά, Πρόεδρο του Συλλόγου των Αθηναίων υπό το βλέμμα του Γεν. Γραμματέως αυτού, Πτεράρχου εν αποστρατία κ. Εμμ. Καρανίκα.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Α. Γ. Βογιατζής εξηγεί στον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Th. Geisel τον υπέροχο πίνακα του Νικολάου Γύζη, «Καρναβάλι στην Αθήνα» υπό το βλέμμα του μέλους του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Στράτη Στρατήγη.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Α. Γ. Βογιατζής ξεναγεί τον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Th. Geisel στο πρόπλασμα της Πόλεως των Αθηνών του 1842.


Ο  Δήμαρχος του Düsseldorf  κ. Th. Geisel και η Κυρία Th. Geisel περιηγούνται στην Αθήνα του 1842 συνοδευόμενοι υπό της κ. Αγλαΐας Αρχοντίδου-Αργύρη, της κ. Μελίνας Δασκαλάκη και του κ. Α.Γ. Βογιατζή.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελ. Σκιαδάς συνομιλεί με την Διευθύντρια του Stadtmuseum του Düsseldorf κ. Susanne Anna.


Ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στο Düsseldorf κ. Γρηγόριος Δελαβέκουρας με τον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Th. Geisel και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Α. Γ. Βογιατζή.


Ο  Δήμαρχος του Düsseldorf  κ. Th. Geisel συνομιλεί με τον Β’ Αντιπρόεδρο του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Δημ. Τούκα, υπό το βλέμμα του Γεν. Προξένου της Ελλάδος στο Düsseldorf κ. Γρηγορίου Δελαβέκουρα.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου κ. Α. Γ. Βογιατζής αποχαιρετά τον Δήμαρχο του Düsseldorf  κ. Th. Geisel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου