Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016


Έκθεση του καλλιτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου

«Νεφελομορφίες – Art Est»

    «Νεφελομορφίες» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία», από τις 7 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 7 Ιανουαρίου 2017.

    Ο Κώστας Ευαγγελάτος, γεννημένος στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, ασχολήθηκε συστηματικά με τη ζωγραφική και την ποίηση από μικρή ηλικία. Παράλληλα με τη ζωγραφική έχει ασχοληθεί με γλυπτικές κατασκευές, επιζωγράφηση γεωμετρικών αντικειμένων, ψηφιακές εικόνες, περφόρμανς και εικαστικά περιβάλλοντα. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου σε ελεύθερα εργαστήρια στην Αθήνα, με τον ζωγράφο, κριτικό τέχνης Γιώργο Φωκά και τον Γιώργο Βογιατζή (1976-1979), ενώ παράλληλα σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1981 στη Γαλλία συνδέθηκε με πρωτοποριακούς καλλιτέχνες και διανοούμενους, διαμορφώνοντας την προσωπική "βιωματική" του έκφραση και το 1983 σπούδασε με υποτροφία εικαστικά και θεωρία της σύγχρονης τέχνης στο Μανχάταν της Νέας Υόρκηs (Παν/μιο The New School  for Social Research).

Οι «Nεφελομορφίες» είναι χρωματικές δημιουργίες με θέμα τον ουρανό, σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας. Οι χρωματικές αντιθέσεις είναι καθοριστικές στη διάρθρωση των εικόνων που δημιουργούν. Το παιχνίδισμα των χρωμάτων και των μορφών διαμορφώνει ρομαντική ατμόσφαιρα αφαιρετικού χαρακτήρα  που επιτρέπει το φανταστικό  ταξίδι. Ο καλλιτέχνης εκμεταλλεύεται  το αττικό φως σε διάφορες στιγμές και ώρες για να χαρίσει αισθητική απόλαυση και αισιοδοξία, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο «εργαλείο» στην παλέτα του: τέμπερα, σινική μελάνη, μολύβι, λάδι, ακρυλικό.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος είναι μέλος επιστημονικών, ιστορικών, καλλιτεχνικών και λογοτεχνικών οργανισμών, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Στην ανεξάρτητη εικαστική πορεία του έχει τιμηθεί με βραβεία, εύφημες μνείες και επαίνους από πνευματικούς φορείς.

Έργα του φιλοξενούνται  σε πολλά Μουσεία, Πινακοθήκες και Συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό .    Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος.

Διάρκεια έκθεσης: 7 Δεκεμβρίου 2016 έως 7 Ιανουαρίου 2017.

Ημέρες και ώρες  επίσκεψης: Καθημερινά (εκτός Τρίτης) 9π.μ με 4μ.μ.

                                                      Σάββατο και Κυριακή 10π.μ. με 3μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου